...

Bezienswaardigheden Fieberbrunn

Bijzondere plekjes in Fieberbrunn en omgeving

Welkom in Fieberbrunn, een betoverend wintersportparadijs in Oostenrijk! Gelegen in de adembenemende regio Tirol, biedt Fieberbrunn een unieke mix van schilderachtige schoonheid en spannende avonturen voor elke winterliefhebber. Of je nu een skiër, snowboarder of wandelaar bent, hier vind je een overvloed aan mogelijkheden om van de bergen te genieten. Fieberbrunn staat bekend om zijn uitgestrekte pistes, met meer dan 270 kilometer aan perfect geprepareerde hellingen voor alle niveaus. Maar er is meer! Verken de prachtige natuurlijke landschappen tijdens een sneeuwschoenwandeling of geniet van een ontspannen rit met de kabelbaan om te genieten van het adembenemende uitzicht. Kortom, Fieberbrunn is een bestemming die je zeker niet mag missen voor een onvergetelijke wintersportervaring.

Bijzondere wandeling over de Baumzipfelweg

De Baumzipfelweg is een wandeling van ongeveer 5 kilometer boven de boomtoppen in het dal van Saalbach Hinterglemm. Halverwege passeer je de indrukwekkende Golden Gate Bridge der Alpen en word je getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten over het dal en de omliggende bergen. De hoogte geeft de route een spannend effect en maakt het een leuke activiteit voor jong en oud.

De Baumzipfelweg begint ongeveer 6 kilometer van Hinterglemm. Het eerste stuk is een wandeling van 2 kilometer door weiland en bos. Vervolgens kom je bij de Golden Gate Bridge der Alpen en wandel je verder over een houten constructie van 600 meter. Dit pad loopt ruim 30 meter boven de grond. Je wandelt tussen de boomtoppen en daarom wordt de weg ook wel Wipfelwanderweg genoemd, wat ‘boomtoppenwandeling’ betekent. De Baumzipfelweg is een van de hoogste van Europa. De laatste twee kilometer kun je lopen, maar je kunt ook een treintje nemen (alleen zomers). Je kunt de route met de klok mee of tegen de klok in lopen.

 

Baumzipfelweg
kitzlochalmm

Kitzlochklamm

De Kitzlochklamm is een van de mooiste kloven van de Alpen en is duizenden jaren geleden ontstaan na de IJstijd. De kloof is vlakbij Taxenbach, op ongeveer een kwartier rijden van Rauris en op iets meer dan een half uur rijden van Saalbach. De kloof heeft haar naam te danken aan de kuddes geiten die er tijdens warme dagen steeds dieper in trokken. Tijdens een wandeling door de kloof geniet je van de natuur, historie en de sporen van de mensen die er doorheen zijn gegaan. Zo zijn er bruggen en tunnels uit de 16e eeuw te zien en halverwege de wandeling kom je ook een oude Romeinse mijn tegen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Fieberbrunn

Sigmund Thun Klamm
Sigmund Thun Klamm is een prachtige kloof gelegen in Kaprun. Rots is duizenden jaren oud en is ontstaan ​​uit het smelten van het ijs van de late ijstijd. Daarvoor was Kaprun één grote gletsjer en was de hele vallei bedekt met een dikke laag ijs en sneeuw. De rest van het smeltwater moest ergens heen en door rivieren en beken het landschap doorkruisen.
Timoks Alm
Timoks Alm ligt 1.210 meter boven Fieberbrunn en is bereikbaar via de Streuböden-gondel. Dit weeshuis biedt allerlei leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen. Er is een grote speeltuin met allerlei speeltoestellen, themawandelingen, een klimpark en Berggasthof Wildalpgatterli heeft een klein natuurpark waar kinderen kennis kunnen maken met de dieren van de Alpen.

Triassic Park

Waidring Triassic Park neemt je mee op een reis terug naar de prehistorie. Miljoenen jaren geleden, tijdens het Trias, liet de eeuwige Waidringzee een indrukwekkend rif en duizenden fossielen achter. In Triassic Park kun je de hele tijd zelf leren, tracks volgen en op verkenning gaan. Het avontuur begint al aan de voet van de 1869 meter hoge Steinplatten.
Handige links
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.