...

Zomer in Fieberbrunn

Een zomervakantie naar Fieberbrunn

In Fieberbrunn kun je in de zomer veel verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Kitzbüheler Alpenzoo gaan, waar je meer dan 800 verschillende diersoorten kunt bewonderen. Ook kun je in Fieberbrunn terecht voor een heerlijke wandeling door de bossen of over de bergen. Daarnaast worden er in de zomermaanden verschillende evenementen georganiseerd, zoals het Pillerseetal Bike Festival en het Fieberbrunn Bergfest.

Om ervoor te zorgen dat je niet alleen maar aan het toeristische circuit hangt en ook echt iets van de streek gaat zien en leren kennen, is het aan te raden om een Voordeelkaart van Fieberbrunn te kopen. Deze kaart geeft je toegang tot verschillende musea en attracties in de streek, zoals het Bergbauernmuseum Tiroler PillerseeTal en het Naturpark Kitzbühel Alps. Ook krijg je met deze kaart korting op verschillende excursies en activiteiten.

Openluchtconcert

In juli en augustus wordt er elke woensdagavond een openluchtconcert gegeven in het centrum van Fieberbrunn. Op zaterdag is er een markt waar lokale producenten hun producten verkopen. Op 26 augustus wordt het jaarlijkse Almabtrieb festival gehouden, waarbij de koeien uit de bergen naar beneden komen om in de wei te grazen. Tijdens het festival zijn er optredens van folkloristische muzikanten en dansers, en er worden typisch Oostenrijkse gerechten verkocht.

Wandelen in Fieberbrunn

Eén van de populairste activiteiten onder toeristen die naar Fieberbrunn reizen is wandelen door de beboste groene bergen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, afhankelijk van je conditie en ervaring. Eén van de makkelijkste routes is die naar de Pillersee, waar je onderweg geniet van prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Voor ervaren wandelaars is er de Klettersteig route, die wat steiler is maar ook beloond wordt met spectaculaire uitzichten op Fieberbrunn en omgeving.

Mountainbiken door de bergen

Mountainbiken is ook erg populair in Fieberbrunn. Er zijn verschillende mountainbike routes beschikbaar met verschillende niveaus. Eén van de makkelijkste routes is die langs de rivier Leitha, waar je rustig kunt fietsen door een bosrijke omgeving. Andere populaire routes zijn die naar Steinplatte of Waidring, waarbij je wat meer hoogtemeters moet overwinnnen maar wel beloond word met prachtige uitzichten over de omgeving.

Raften in de omgeving

Rafting is eén van de meest adrenaline-pumpende activiteiten die je in Fieberbrunn kunt ondernemen. De rivier Leitha stroomt door een spectaculair bergkloof, met rotswanden tot 30 meter hoog. Raften door deze kloof is echt een unieke ervaring, waarbij je soms door smalle openingen moet peddelen om vervolgens weer te genieten van ruime open stukken rivier!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.