...

Activiteiten in Fieberbrunn

Alle activiteiten in de omgeving

Fieberbrunn is een populaire bestemming voor toeristen die de zomermaanden willen doorbrengen in Oostenrijk. Het prachtige berglandschap, de vele activiteiten en het gastvrije plaatselijke volk maken Fieberbrunn tot een ideale plek om te genieten van eenzelfde avontuur. Op deze pagina zullen we kijken naar de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen als je in de zomer naar Fieberbrunn reist, waaronder wandel- en bergtochten, skiën en snowboarden, mountainbiken, paragliden, raften en nog veel meer.

Aantal inwoners
Afstand vanaf Utrecht
Hoogte dorp
Km wandelpaden
Km fietspaden

4200 inwoners
926 km
790 m
400 km
400 km

Wandelen in Fieberbrunn

Als je in Fieberbrunn wandelt, heb je toegang tot het uitgebreide wandelnetwerk van het Pillerseetal met meer dan
400 km wandelroutes. Het dorp ligt tussen de Kitzbüheler Alpen en de glooiende grasbergen van de Loferer en Leoganger Steinberg. Er zijn verschillende mooie wandelroutes in het dal en de bergen. Van meerdaagse wandelingen tot dagtochten en themawandelingen. Bekijk hieronder de drie mooiste wandelroutes van Fieberbrunn.

De mooiste wandelroutes in Fieberbrunn

Fietsen in Fieberbrunn

Fieberbrunn is een ideale bestemming voor fietsers en mountainbikers. Er zijn veel mountainbikeroutes rond Fieberbrunn en sportieve fietsers kunnen deelnemen aan veel minder moeilijke wandelingen. Fietsers op zoek naar klimmen in de buurt van Fieberbrunn. Daarnaast maakt het uiterlijk van de elektronische fiets, een fiets met elektrische pedalen, mountainbiken voor iedereen mogelijk. Op deze pagina vind je alles over fietsen en mountainbiken in Fieberbrunn.

fietsen fieberbrunn
overige activiteiten

Jakobzkreuz Pillersee

Jakobskreuz is een kruis op de top van de Pillersee berg in de Oostenrijkse Alpen. Het kruis is gemaakt van hout en is ongeveer 4 meter hoog. Het is een populair uitje voor toeristen en wandelaars die naar de top van de berg klimmen om het uitzicht te bewonderen en om te bidden bij het kruis. De klim naar de top van de Pillersee berg kan uitdagend zijn, dus het is belangrijk om voldoende water en voedsel mee te nemen en de juiste uitrusting te hebben. Het is ook verstandig om een gids te huren als u niet vertrouwd bent met de omgeving en de klim omstandigheden.

Triassic Park

Het Triassic Park in Waidring heeft veel te bieden: een uitkijkplatform met spectaculair uitzicht, het Triassic Center met interessante informatie over lang vervlogen tijden, het Triassic Beach met verfrissende minizee en Robinia Park, een lagetouwenparcours waar je je vaardigheden en balans kunt bewijzen.

Meer activiteiten...

UITKIJKPLATFORM

Op slechts 70 meter boven de rand van een majestueuze afgrond, dichtbij het Triassic Center, bevindt zich een betoverend uitkijkplatform. Met zijn opvallende vorm, die doet denken aan een prachtig waaierkoraal, biedt dit platform bezoekers een diepgaand perspectief op de diepten beneden en onthult het adembenemende panorama's om van te genieten.

TRIASSIC BEACH

In Triassic Beach ontdek je een paradijs voor plezier en ontspanning, met een overvloed aan fascinerende attracties. Hier vind je niet alleen een immense glijbaan voor avontuurlijke sprongen, maar ook een miniatuurzee en het hoogste zandstrand van de Alpen, dat uitnodigt tot heerlijk luieren. Op warme dagen is het verfrissende zwemmeer de perfecte plek om af te koelen en te genieten van de zon, terwijl je op het zandstrand de kans krijgt om op schattenjacht te gaan en naar verborgen fossielen te speuren.

TIMOKS BERGWELT

Bij het middenstation Streuböden wacht Timoks Wilde Wereld op jou, een betoverende plek voor avonturiers, kleine ontdekkingsreizigers, natuurliefhebbers en sportfanaten. Hier vind je een sfeervol klimpark met zes indrukwekkende granieten rotsblokken, perfect voor klimliefhebbers van alle leeftijden. Daarnaast is er een bosklimparcours met meer dan 30 uitdagende stations, speciaal ontworpen met kinderen in gedachten.
Handige links
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.